Klizni sistemi

Kod brenda KBE se posebno ističu inovativni i napredni klizni sistemi, koji se koriste u različitim oblastima.

KBE - PremiSlide 76

PremiSlide 76 nudi potpuno nove mogućnosti kliznih prozora i vrata sa tehnički izuzetnim kapacitetom i opcijom ugradnje u fasadu.

KBE PremiSlide 76 - Standard

Glavne karakteristike:
 • KBE PremiSlide 76 – sistem za klizne prozore i vrata
 • Dubina ugradnje 76 mm, 5-komorna konstrukcija
 • Toplotna provodljivost u standardnoj izvedbi do 1,4 W(m²K)
 • Trostruko stakljenje izvodljivo do maksimalnog paketa stakla od 50 mm
 • Sistem okova „ECO SLIDE“ firme Siegenia
 • Sigurnosni otvor za vetrenje
 • Jednostavno i lako rukovanje pri otvaranju i zatvaranju sistema
 • Mogućnost izbora – klasičan beli PVC, dekori u boji drveta, uni boje kao i metalik boje
 • Stabilizatori bez učešća olova

KBE PremiSlide 76 je inovativni klizni sistem prozora i vrata. Ističe se podobnošću za velike fasadne elemente, koji se sastoje iz više delova. Velika prednost spram konvencionalnih okretno-nagibnih rešenja, jeste minimum prostora koje zauzima, kada su elementi otvoreni. Nema krila prozora koje zauzima mesto u prostoriji. Nema rasklanjanja podprozorske daske pre otvaranja elementa. Jednostavan i efektivan sistem koji se ističe funkcionalnošću. Naspram uobičajenih kliznih prozora, koji ni izdaleka ne zaptivaju kao standardni okretno-nagibni prozori, osnova PremSlide 76 sistema počiva na osnovama vodećeg sistema na tržištu KBE 76.

Neuobičajena konstrukcija, gde je akcenat stavljen na zaptivanje i tiho rukovanje. Kod standardnih izvedbi, pri udarima kiše, propustljivosti vazduha, zvučne izolacije i sve to ujedinjeno sa toplotnim vrednostima od 1,4 W/(m²K), dostiže vrhunske vrednosti.

Glavna karakteristika jesu inovativna klizna kolica. KBE PremiSlide 76 i nakon skoro  beskrajne upotrebe sistema, impresionira lakoćom rukovanja bez naznaka zapinjanja. Izuzetno jednostavno rukovanje. U celokupan sistem savršeno se uklapa otvor za vetrenje prostorije, koji  i pored vetrenja štiti od provalnika.

PremiSlide 76, kao uostalom i svi KBE sistemi prozora i vrata, ima veliki izbor dekor folija. Tipične su one u dekoru drveta, zatim slede uni boje ili moderan metalik izgled profila. Izaberite svoju boju i način otvaranja, koji će odgovarati Vašem objektu. KBE PremiSlide 76 – više udobnosti za Vaš dom.

KBE - PremiLine

PremiLine je pravi klizni sistem i ističe se pre svega lakim rukovanjem.

KBE PremiLine - Standard

Glavne karakteristike:
 • Upečatljiva, dvostruko zakošena kontura profila krila sa crnim ili svetlo sivim zaptivkama
 • Pri izboru zastakljivanja postoji mnogo mogućnosti. Podrazumeva se da klizni elementi mogu da se naprave sa pravim fiksnim podelama (nadsvetlom). Može se koristiti specijalno funkcionalno zastakljivanje, debljine stakla do 28 mm
 • U klizna vrata može, prema želji, da se integriše i otvor za sanduče za poštu
 • Pored bele boje, PremiLine je takođe dostupan i u varijanti sa foljom. Možete da izaberete između dekor drveta ili obične boje sa spoljne strane, dok je sa unutrašnje strane neutralno bela boja ili da i sa unutrašnje i spoljne strane bude dekor drveta.
 • Podložan reciklaži
 • Greenline maksima

Tiho rukovanje. Dugotrajan. Siguran. Postoji mnogo vrsta luksuza, a sa PremiLine-om, kliznim sistemom koji je posebno tih za rukovanje, upoznaćete i nekoliko novih. PremiLine klizni sistem se može bez ikakve muke lako otvoriti i zatvoriti. Svojim tihim rukovanjem je posebno lak i jednostavan za korišćenje.  Čak i kod velikih staklenih površina, PremiLine profili garantuju izrazito tiho pokretanje kliznih elemenata, koje je uslovljeno visokom stabilnošću prozora, odnosno krila vrata.

Zahvaljujući visokoj statici ukupne konstrukcije, klizni elementi PremiLine takođe pružaju visok stepen sigurnosti. A pošto su PremiLine klizni elementi takođe izuzetno dugotrajni, možete od sada i sigurno sedeti i uživati u boljoj udobnosti, jer Vaši PremiLine klizni elementi klize po visoko kvalitetnim šinama od nerđajućeg čelika.

Za PremiLine, KBE nudi veliki izbor folija, koje mogu da budu sa strukturom drveta ili običnih boja, i to sve doprinosi većoj individualizaciji kliznih vrata. PremiLine tako nudi ne samo udobnost, već i dizajn po meri klijenta. Sa Greenline maksimom, koja nas obavezuje da razvijamo samo energetski efikasne prozore i da koristimo samo stabilizatore bez olova u svežem materijalu, uz neprekidnu reciklažu, dobijate klizni sistem, koji Vam daje sve važne vrednosti i karakteristike.