Roletne i komarnici

Ugradnjom komarnika za prozore i komarnika za balkonska vrata sprečićete da insekti ulaze u stan ili kuću. Prednost komarnika je i u tome što oni omogućavaju normalno cirkulisanje vazduha, pa više neće biti problema sa provetravanjem prostorija u periodu kada ima najviše insekata.
Roletne su dodatna oprema za vaše prozore i vrata čiji je cilj da vaš dom učine prijatnijim. Roletne će vam obezbediti privatnost i zaštititi vašu PVC stolariju od vremenskih nepogoda (kiše, vetra, snega…) i samim tim produžiti joj vek trajanja.

Kvalitet - Preciznost - Raznovrsnost

Zahvaljujući standardima kvaliteta koji svi profili iz ponude ispunjavaju, garantujemo Vam dugotrajnost, dobru izolaciju, odličan odnos cene i kvaliteta, sigurnu ugradnju i pouzdanost u izvođenju radova. Posedujemo sve tipove modernih sistema roletni bilo da renovirate stari ili gradite novi objekat. Veliki izbor boja i dimenzija.
roletne

Ugradnjom roletni i vaša fasada će izgledati lepše i modernije. Aluminijumske ploče, rebra, lamele ili zastori punjeni su poliuretanom koji će dodatno zaštititi vaš dom od toplote i hladnoće. Odabirom spoljnih roletni možete uštedeti toplotnu energiju i do 30%, a osim toga, roletne su i odlični zvučni izolatori.

Roletne prvenstveno imaju zaštitnu ulogu. Međutim, budući da se nalaze sa spoljne strane objekta, sastavni su deo fasade i mogu značajno doprineti estetici eksterijera.

Zbog svoje trajnosti, izdržljivosti, ali i praktičnosti odličan su izbor koji pruža zaštitu od spoljašnjih uticaja – kiše, vetra, grada, snega, ali i termoizolaciju u vrelim letnjim danima, čuvajući prijatnu atmosferu unutrašnjosti, kada se njihovim spuštanjem sprečava prolazak svetlosti i toplote, ili pak u hladnim zimskim mesecima, se značajno povećava toplotna izolacija kompletnog prozora.
Pored navedenog, roletnama se fasadni otvor činisigurnijim od provala, a samim tim boravak u domu bezbedniji. 

Fiksni, Rolo i Plisse komarnici

Pri izradi koristimo isključivo najkvalitetnije elemente koji obezbeđuju dugotrajnu i efikasnu zaštitu od insekata. Mreža za komarce je izrađena od kvalitetnih fiberglas vlakana koja su otporna na temperature u intervalu od -35°C do +80° kao i na UV sunčeve zrake. Izradjujemo sve dimenzije komarnika.

Rolo komarnici omogućavaju podizanje i spuštanje mreže komarnika po potrebi. Mreža se namotava u aluminijumskom kućištu, vođena kroz aluminijumske vodilice sa četkicama, a namotava se pomoću integrisane opruge. Jednostavan i pouzdan sistem zabravljivanja osigurava mrežu u spuštenom položaju. Vrlo je jednostavan i praktičan za korišćenje. Preporučujemo i ugradnju usporivača mrežice koji sprečava udarac kada se mreža urola do kraja.

Plise komarnici su najkomforniji sistem komarnika. Sastoje se od plisse (harmonika) mrežice i rama koji je od aluminijuma. Karakteriše ih izuzetno lako i jednostavno korišćenje, ne zauzimanju prostor prilikom otvaranja, a glavna prednost je to što nemaju oprugu i nemaju težnju da se zatvore ili otvore i moguće je njihovo zaustavljanje u bilo kom položaju. Izuzetno bezbedan sistem za decu. Za razliku od ostalih sistema komarnika mogu pokriti velike površine u komadu. LUX plise komarnici imaju dodatnu aluminijumsku infrastrukturu.

komarnik

Sam naziv – fiksni komarnik govori da je ovo komarnik za koji ćete se odlučiti ukoliko vam nije neophodno svakodnevno podizanje i pomeranje mreže kako biste prišli spoljnom delu prozora. Mreža fiksnog komarnika je od fiberglasa. Ram komarnika može biti od PVC-a ili aluminijuma. Standardna i najčešće korišćena boja fisknog komarnika je bela, ali se oni mogu raditi i u boji vaše stolarije, pre svega u drvo dekoru. Moguća su dva načina montaže fiksnih komarnika. Jedna je da se unutar rama postavi fiksni komarnik sa dva rajbera u donjoj i gornjoj zoni prozora, a druga je postavljanje sa strane, u kom slučaju se vrlo lako skida ukoliko imate potrebu za tim.